preloader
Edit

Despre noi

Facilităm accesul la a doua opinie medicală gratuită și opțiunile de tratament furnizate de medicii specialiști alături de o estimare a costurilor în cazul în care optați pentru deplasarea la clinică.

Deasemenea ne ocupam de programarile in cadrul clinicilor si rezervare la hotelurile partenere ale clinicilor.

Se oferă gratuit transfer de la aeroport la hotel si transfer gratuit zilnic de la hotel la clinică si înapoi.

 

Contact Info

Tulburările de ritm cardiac – cauze și tratament

 Tulburările de ritm cardiac – cauze și tratament

Tulburările de ritm cardiac – cauze și tratament

 

Tulburările de ritm cardiac (aritmiile cardiace) apar în momentul în care impulsurile electrice care coordonează bătăile inimii nu mai funcționează în mod corespunzător, astfel încât inima bate fie prea repede, fie prea lent sau neregulat. Uneori, aritmiile cardiace pot fi resimțite precum bătăi galopante la nivelul inimii. Tulburările de ritm cardiac presupun o patologie foarte amplă, dat fiind numărul mare și variat de aritmii.

 

  • Tulburări de ritm cardiac – simptome

 Deși adesea pacientul nu simte nimic, simptomatologia care poate apărea este foarte variată:

–palpitații – deși uneori palpitațiile nu au semnificația de boală

– pierderi de cunoștință – acestea sunt consecințele unor grave perturbări ale ritmului cardiac normal;

– ritm cardiac neregulat – se poate manifesta ca o senzație de oboseală sau de sufocare.

 

  • Cele mai comune cauze ale tulburărilor de ritm cardiac

 Pentru a depista cauza tulburărilor de ritm cardiac, cu siguranță trebuie să ajungi la un consult medical. Cele mai comune cauze ale acestei afecțiuni sunt:

– leziuni la nivelul valvelor;

– cardiopatie ischemică;

– funcționarea inadecvată a glandei tiroidale;

– consumul exagerat de alcool și tutun;

– insuficiență respiratorie.

Aritmia se manifesta prin palpitații, oboseală subită și inexplicabilă, stare de agitație, anxietate, dificultăți de a respira sau chiar pierderea cunoștinței. Persoana care resimte aceste simptome trebuie așezată imediat in poziție orizontală, cu picioarele ușor ridicate, pentru a ajuta la oxigenarea creierului. În cazul în care inima se oprește, este nevoie imediată de ajutor medical, pentru efectuarea manevrelor de resuscitare.

 

  • Dereglări de ritm cardiac

 Dereglările de ritm cardiac pot apărea în cazul oricăror boli cardiace, la fel şi la oamenii cu inima sănătoasă. Spectrul dereglărilor ritmului şi conductibilităţii este extrem de larg: de la dereglări inofensive, ce nu necesită nici un fel de tratament, până la stări mai grave. Unele aritmii decurg asimptomatic şi se depistează întîmplător, iar altele înrăutăţesc spontan calitatea vieţii şi reduc considerabil capacitatea de muncă a omului.

Doctorii clasifică aritmiile nu numai după localizare (atriu sau ventricul), ci și după viteza ritmului cardiac pe care o provoacă:

– Tahicardia – o bataie rapidă a inimii – o frecvență cardiacă de repaus mai mare de 100 de bătăi pe minut;

– Bradicardia – o bătaie lentă a inimii – o frecvență cardiacă de repaus mai mică de 60 de bătăi pe minut.

 

  • Tulburări paroxistice de ritm cardiac

Tahicardia paroxistică supraventriculară (TPSV) reprezintă o tulburare de ritm rapidă, regulată, la nivelul atriilor, în timpul căreia inima se contractă brusc și bate foarte repede, până la 140-220 de bătăi pe minut, fiind un termen generic pentru mai multe tulburări de ritm cu origine la nivelul atriilor.

            Deși inima poate să bată foarte repede în timpul unui episod de TPSV, dacă aceasta este structural normală, aceste episoade nu sunt considerate în mod normal periculoase. Însă, în anumite situații, unele TPSV pot fi cauzate de o cale accesorie între atrii și ventriculi și pot deveni periculoase, mai ales la vârstnici și la sportivi. Oricum, toate episoadele de tahicardie sunt deranjante și pot periclita calitatea vieții, prin urmare se recomandă să fie tratate corect.

 

  • Tratamentul tulburărilor de ritm cardiac

Tratamentul nu este întotdeauna necesar, întrucât în anumite situații tulburările de ritm cardiac nu sunt periculoase pentru pacient și nu impun niciun fel de tratament.

Medicul decide gradul de risc al afecțiunii. Dacă simptomele sunt resimțite neplăcut de către pacient, medicul poate prescrie medicamente calmante. De asemenea, pacientul trebuie să evite factorii ce pot declanșa palpitațiile: cafeaua, băuturile energizante, fumatul, consumul de alcool etc.

Tratarea cauzei ce a generat tulburarea de ritm constă practic în tratarea bolilor arterelor coronare sau tratarea insuficienței cardiace, după caz, pentru prevenirea tulburărilor de ritm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *