preloader
Edit

Despre noi

Facilităm accesul la a doua opinie medicală gratuită și opțiunile de tratament furnizate de medicii specialiști alături de o estimare a costurilor în cazul în care optați pentru deplasarea la clinică.

Deasemenea ne ocupam de programarile in cadrul clinicilor si rezervare la hotelurile partenere ale clinicilor.

Se oferă gratuit transfer de la aeroport la hotel si transfer gratuit zilnic de la hotel la clinică si înapoi.

 

Contact Info

CHIRURGIA OBEZITATII SAU BARIATRIA – ce este? ; cand se aplica?; cele mai recomandate metode

 CHIRURGIA OBEZITATII SAU BARIATRIA – ce este? ; cand se aplica?; cele mai recomandate metode

CHIRURGIA OBEZITATII SAU BARIATRIA – ce este? ; cand se aplica?; cele mai recomandate metode

 

Pentru pacienții cu peste 40 de IMC care nu reușesc să slăbească cu alte metode, se aplică proceduri chirurgicale. In spitalele noastre pacientul este evaluat multidisciplinar în perioada preoperatorie de către o echipă compusă din endocrinolog, chirurg, medicină internă, psihiatru și dietetician. Metoda chirurgicală adecvată este adaptată în funcție de vârstă și starea medicală a pacientului. Procedurile chirurgicale sunt efectuate laparoscopic și constau în tehnici restrictive (cu manșetă) și malabsorbtive (bypass gastrojejunal).

 • Ce este Obezitatea?

 Obezitatea și excesul de greutate au devenit o preocupare globală în ultimii 10 ani. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în 2005, aproximativ 1,6 miliarde de adulți cu vârsta de 15 ani și peste au supraponderale, 20 de milioane dintre aceștia fiind copii sub 5 ani. Experții consideră că aceste numere vor crește rapid. Scara problemei obezității are consecințe grave dacă nu este abordată.

 • Ce înseamnă chirurgia pentru obezitate?

 Chirurgia pentru obezitate este adecvată pentru pacienții al căror indice de masă corporală este peste 40 și pentru cei al căror indice de masă corporală este cuprins între 35 și 40 de ani și suferă de boli suplimentare legate de obezitate, cum ar fi hipertensiunea, diabetul sau apneea de somn.

Operațiile din domeniul chirurgiei pentru obezitate sunt efectuate de echipe specializate în sălile de operații dotate cu tehnologie avansată în Istanbul.

       Intervenții chirurgicale aplicate pentru tratamentul obeztății: 

 • Dispunerea unui balon în stomac
 • Capsarea stomacului
 • Operaţia de micşorare a stomacului
 • By-Pass Gastric R-Y
 • By-Pass Mini Gastric

 

       Iată Cele mai recomandate trei metode

 • BANDING GASTRIC reglabil: procesul de plasare a unei benzi de silicon în jurul stomacului prin chirurgie laparoscopică. Aparatul este umflat prin injectarea de lichid printr-o cameră dispusă sub piele comprimă stomacul în formă de clepsidră și limitează aportul alimentar. Poate fi ajustat în funcție de pacient.
 • GASTRECTOMIE CU MANECA: operația se efectuează prin îndepărtarea a aproximativ 75-80% din stomac. Gastrectomia cu mânecă a câștigat popularitate datorită complicației sale scăzute și a rezultatelor mari de pierdere în greutate. Gastrectomia cu mânecă ajută la pierderea în greutate din câteva motive, cum ar fi;

– Noua pungă de stomac ține considerabil mai puțin decât stomacul normal și ajută la reducerea cantității de mâncare pe care o puteți mânca în timpul unei singure mese.

– Mâncarea se mișcă și mai repede în noua pungă de stomac. Există un efect semnificativ asupra hormonilor intestinali care te ajută să te simți mai puțin flămând și mai plin.

 • Metoda de BYPASS GASTRIC:

Bypass gastric este o intervenție chirurgicală care te ajută să slăbești schimbând modul în care stomacul și intestinul subțire se descurcă cu mâncarea pe care o consumi. După operație, stomacul tău va fi mai mic. Te vei simți plin cu mai puțină mâncare. Mâncarea pe care o consumi nu va mai intra în unele părți ale stomacului și intestinului subțire care absorb mâncarea. Din această cauză, corpul tău nu va primi toate caloriile din alimentele pe care le consumi.

Există două etape în timpul operației de bypass gastric:

 • Primul pas îți face stomacul mai mic. Chirurgul tău folosește capse care împart stomacul într-o secțiune superioară mică și o secțiune inferioară mai mare. Secțiunea superioară a stomacului tău, care se numește husă. Este un loc nou unde se va duce mâncarea pe care o mănânci. Husa este cam de dimensiunea unei nuci. Acesta ține doar aproximativ o uncie (oz) de mâncare. Din aceasta cauza veti manca mai putin si veti slabi.
 • Al doilea pas este ocolirea. Chirurgul tău conectează o mică parte a intestinului subțire (jejunul) la o gaură mică din pungă. Mâncarea pe care o consumi va călători acum din pungă în această nouă deschidere și în intestinul tău subțire. Drept urmare, corpul tău va absorbi mai puține calorii.

Bypass gastric se poate face în două moduri.

– Cu o intervenție chirurgicală deschisă, chirurgul face o tăiere chirurgicală mare pentru a vă deschide burtica. By-pass-ul se face prin lucrul la stomacul, intestinul subțire și alte organe.

– Un alt mod de a face această operație este să folosiți o cameră mică, numită laparoscop. Această cameră este plasată în burtă. Operația se numește laparoscopie. Domeniul de aplicare permite chirurgului să vadă în interiorul burtei tale. În această procedură, chirurgul va face mici incizii pe burtă și va introduce instrumentele și sfera în aceste deschideri. Camera este conectată la un monitor care permite chirurgilor să vadă zona exactă la care lucrează.

 • Care este cel mai potrivit tratament pentru pacient?

Tratamentul obezității poate include, dieta alimentară, exercițiile fizice, tratamentul medicamentos și chirurgia pentru obezitate.

Toate aceste tratamente își propun să asigure o greutate sănătoasă și să păstrarea acestei greutăţi.

Obezitatea este o afecțiune medicală cronică și necesită de obicei modificări ale stilului de viață pe termen lung, program de exerciții pe termen lung și alimentațiesănătoasă pe tot parcursul vieții.

Chirurgia pentru obezitate poate fi luată în considerare dacă orice alte metode de tratament pentru obezitate dau rezultate bune.

Cele mai frecvente metode chirurgicale pentru obezitate sunt chirurgia cu bandă gastrică, gastroectomia și Bypass-ul gastric.

Înainte de a lua o decizie cu privire la operația pentru obezitate, starea dumneavoastră trebuie evaluată de către medic și împreună cu acesta puteţi decide care este cea mai bună opțiune de tratament pentru dumneavoastră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *