– Sala de operație hibridă – Prin definiție, „sala de operație hibridă” este un concept nou în care pot fi utilizate simultan sisteme avansate de imagistică medicală și dispozitive medicale.
– Radioterapia intraoperatorie – Durata de radioterapie de 6 săptămâni în cancerul de sân este redusă la 30 de minute cu radioterapia intraoperatorie.
– CyberKnife M6 – Este un sistem care previne deteriorarea razelor țesuturilor normale în timp ce elimină tumora cu o anumită limită ca metodă chirurgicală.
– Varian Edge – Acesta tehnologie a fost introdusa pentru prima data in Turcia de catre Anadolu Medical Center. Dispozitivul de radioterapie Edge Varian din Turcia utilizează o combinație a celei mai avansate tehnologii atinse în radioterapia cancerului.
– Radixact – Dispozitivul Radixact este cel mai nou model al familiei de dispozitive cunoscut sub numele de „tomoterapie” și marca Accuray. Este încă un dispozitiv rar în lume. Principala caracteristică a acestui dispozitiv este că are o bază elicoidală (circulară).
– Ultrasonografie – Ultrasonografia este utilizată atât pentru evaluarea generală a țesutului mamar, cât și pentru a distinge dacă zonele sub formă de densitate crescută observate în mamografie sunt lichide sau solide.
– Mamografie dimensionala 4D – Mamografie digitală pe câmp complet FFDM; Imagistica mai detaliată în timp de examinare mai redus cu mamografie digitală. Tomosinteza digitală; Secțiunile milimetrice ale sânului sunt luate cu tomosinteză și se obține o imagine tridimensională.
– MR-TRUS Fusion – Este o metodă care detectează focarele suspectate de cancer la prostată utilizând dispozitive și software de tehnologie avansată și permite biopsia de la aceste focare cu precizie milimetrică.
– Chirurgie robotică – Putem defini chirurgia robotică sau chirurgia asistată de robot ca efectuarea unor operații prin găuri mici folosind sistemul „da Vinci”.
– PET / CT – În timp ce PET / CT combină tehnici PET (tomografie cu emisie de pozitroni) și CT (tomografie computerizată) pe același dispozitiv, este o metodă de imagistică care oferă mai mult decât informațiile pe care le furnizează separat.
– CTC – Metoda CTC, care a fost aprobată de Administrația Americană pentru Medicamente (FDA) pentru unele tipuri de cancer și aplicată în prezent în foarte puține țări (precum Germania, Italia și SUA), se bazează pe un test de sânge simplu. Cu rezultatele luate dintr-o probă de sânge examinată de un dispozitiv special, se pot determina celulele canceroase și numărul acestora, chiar și tipul de cancer. Mai mult, toate acestea pot fi dezvăluite în stadiile incipiente ale cancerului.
– Terapia de biofeedback în incontinența urinară – Tratamentul incontinenței urinare; Se împarte în două grupuri ca abordări chirurgicale și non-chirurgicale (conservatoare). Aceste opțiuni sunt preferate în funcție de riscurile pe care le suportă și de potențialul lor de a corecta plângerile pacientului. Absența efectelor secundare și îmbunătățirea pe termen lung a simptomelor fac din metodele de tratament non-chirurgical (conservatoare) prima alegere, în special în incontinența de stres.
– Radioterapie – În Departamentul de Oncologie a Radiațiilor din Centrul Medical Anadolu se folosesc cele mai noi tehnologii care permit utilizarea stațiilor de conturare prin folosirea diferitelor tehnici imagistice pentru a determina marginile tumorale și organele critice. Sistemele de planificare a tratamentului permit diferite tehnici de tratament, cum ar fi IMRT (Intensity Modulated Radiotherapy), VMAT (Volumetric Arc Therapy) și, cu cele mai noi dispozitive de tratament tehnologic, se pot utiliza diferite tehnici de imagistică, cum ar fi IGRT (Image Guided Radiotherapy), Gated Radiotherapy.